“Wie te lang nadenkt voor hij een stap zet,
staat zijn leven lang op 1 been.”

Chinees spreekwoord en motto Climb for Life

In ons dagelijks bestaan gaan we ieder onze eigen weg. Net zoals de meeste mensen. Met een baan, met familie en een normaal sociaal leven. Maar als groep vrienden hebben we elkaar gevonden op hetzelfde gevoel: de drang om de grenzen van onze lichamelijke en geestelijke vermogens op te zoeken. Om uitdagingen aan te gaan. Om met elkaar avonturen mee te maken die ons leven extra dimensie geven. Om telkens weer een andere, bijzondere stap te zetten, waardoor we niet het gevoel krijgen ons hele leven lang op ייn been te blijven staan.

Geschiedenis

De stichting Climb for Life is op 20 december 2000 opgericht met als doel het organiseren van outdooractiviteiten voor jonge (gewezen) kankerpatiכnten. Tevens werden er uit hoofde van de stichting door bergbeklimmers, waaronder gewezen kankerpatiכnten, bergen beklommen in de wereld.

In 2003 legde de oprichter van de stichting zijn functie neer en stopte met activiteiten voor de stichting. Om de plek te vullen werden nieuwe leden geworven in de vriendenkring die de passie voor bergen delen. Hiermee startte een nieuw tijdperk. Na diverse tochten en expedities zijn we een hechte groep vrienden.

Doel

Het doel van de stichting is op basis van onze onderlinge verschillen en gezamenlijk enthousiasme kinderen te inspireren die zij op grond van hun levensbedreigende ziekte nooit voor mogelijk hielden. Door elk jaar uitdagende bergen te beklimmen zamelen we geld in en organiseren en financieren daarmee activiteiten voor kinderen met een levensbedreigende ziekte waaronder ons eigen outdoorevenement: Action Island.

Uitdagingen

Action Island wordt in samenwerking georganiseerd met All Sports Resort. Op het Eiland van Maurik kunnen kinderen jaarlijks uitdagende dingen doen: klimmen, jetskiכn, boogschieten en natuurlijk veel plezier maken met elkaar. Zo ervaren ze – hoe moeilijk ze het ook hebben – dat je met wilskracht en durf in staat bent allerlei moeilijkheden te overwinnen. Al hebben ze de grootste overwinning vaak al behaald door te blijven leven!!!

We hebben de afgelopen jaren op de hoogste toppen gestaan van Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Europa: respectievelijk de Aconcagua (6.962 m), Denali (6.194 m) en de Elbrus (5.642). Verder werden er nog een expeditie en diverse tochten gedaan binnen en buiten Europa.

Toekomst

We hebben in 2002 ontdekt dat ons doel in lijn ligt met de stichting Vereniging ‘Ouders, Kinderen en Kanker’. Om die reden heeft de stichting Climb for Life een structurele overeenkomst gesloten met deze vereniging.

 

Lees ook: z8

Veel plezier op onze website.