Een land met magische tempels: Cambodja

De buurlanden van dit land zijn populairder onder vele reizigers, namelijk Thailand en Vietnam. Vaak hebben mensen geen beeld van het land met de magische tempels: Cambodja. Een land met een rijke geschiedenis met overblijfselen van de oudheid. Dat maakt het een land met een bijzondere cultuur dat te ontdekken valt. Met een inwonersaantal van zestien miljoen mensen met het boeddhisme als staatsreligie is dit een land dat elke reiziger zeker gezien moet hebben!

Een van de oudste beschavingen die we in deze wereld kennen zijn de Khmer.

Een van de oudste beschavingen die we in deze wereld kennen zijn de Khmer. Het was zo een zevenhonderd jaar geleden een van de machtigste rijken (en tegenwoordig valt er een hoop armoede in het land). Het gebruik van verschillende technieken, kunst en vooral architectuur was waanzinnig. En dat kunnen we allemaal terugzien in de grootste trekpleister van het land: De Angkor Wat, of te wel de magische tempels. Dit is een tempelcomplex in Cambodja en het grootste religieuze monument ter wereld en behoord tot een van de wereldwonderen. De tempel is toegewijd aan de koning Vishnoe. Op foto’s ziet de hoofdtempel er al gigantisch uit. Maar zodra je dit met eigen ogen ziet is het een schitterend bouwwerk.

Naast het ontdekken van de cultuur bezit Cambodja over prachtig ongerept natuur. En het platteland is beeldschoon. Je raakt in contact met de locals en ontdekt die manier waarop zij leven. Het land is zeer gastvrij en de gezinnen zijn zeer behulpzaam en willen je graag van alles laten zien! De bevolking leeft nog vrij primitief en dat maakt alles indrukwekkender en laat je van alles realiseren over het land. Aangezien het een gelovig land is behandelen zij toeristen met respect en zijn ze altijd in voor een praatje. Zolang je je als toerist gedraagt en aan de regels houdt, en oh een tip: draag niet al te blote kleding, waar daar kan de bevolking raar van op kijken, vooral bij de culture bezienswaardigheden!

Ang3
Ang5