Het Caribische gebied ontdekken: Cuba

Het eiland staat bekend om de Caribische sferen. De nostalgische auto’s. Een levendige samenleving. De Salsa. De straten met gekleurde huizen en een hoop gebergten. De eerste vraag die je jezelf nu afvraagt is: waar wacht ik nog op? De reis start in Havana dat beroemd staat om de gebouwen en monumenten uit de koloniale tijd met de typerende Amerikaanse auto’s op de weg. De hotels liggen gelegen aan de witte zeestranden en de perfecte locatie om even tot rust te komen met lekkere rum en sigaartje. Het land heeft veel te bieden, onderweg een beetje sight seeing om de suikerplantages te zien en te leren over de geschiedenis van het land. Op vervolgens op bestemming aan te komen en een heerlijke duik neem in de Atlantische Oceaan.

Gebouwen en monumenten uit de koloniale tijd met de typende Amerikaanse auto’s: een must see!

Cuba is per fiets ook een hele toffe manier om het eiland te verkennen. Op deze manier krijg je een goed inzicht in het dagelijkse leven van de Cubanen en voel je je heerlijk fit na een lange tocht in het lekkere klimaat. Op eigen tempo is het landschap, de steden en de kust te ontdekken en kan je zo lang te tijd nemen om te genieten van het heerlijke gevoel. Er zijn genoeg rustig wegen waar er veilig gefietst kan worden en over het algemeen zijn het vrij vlakke wegen, waardoor je geen zware heuvels op hoeft. Door van tevoren een fietsroute uit te stippelen haal je het maximale uit je fietstocht en het is ook nog een gezond!

Toppes de Collantes is een mooi natuurgebied waar je fijn kunt wandelen en tot rust kunt komen in de schaduw van de bomen. Een gids neemt je meer diep het bos in waar je uiteindelijk uitkomt bij een van de mooiste watervallen. Na een lange wandeltocht kunnen de reizigers een duik nemen in het meer van de waterval. De gids leert de groep van alles over de natuur en de historie van de plek. Van bomen, tot meren, rotsen en watervallen. Een geweldige ervaring voor iedereen die goede loopschoenen bij zich heeft.