Mount Fuji, één woord: spectaculair

Een schitterende berg om te beklimmen is de Mount Fuji in Japan. Een slapende vulkaan dat driehonderd jaar geleden voor het laatst actief was. In de wintermaanden is de top wit gekleurd door de vallende sneeuw op de bergtop, maar in de zomermaanden is het goed te bewandelen en zijn er veelal toeristen te vinden. Dit is een ervaring die de meeste maar één keer in hun leven willen doen, dus laten we het direct goed doen en optimaal genieten!

Mount Fuji ligt gelegen op het eiland Hoshnu en is het hoogste punt van Japan. Het bereikt een hoogtepunt van wel 3.777 meter.

In het jaar 2013 is deze schitterende berg toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. En daarbij niet eens voor de categorie Natuur, maar Cultuur. In Japan wordt de berg ook wel Fujiyama genoemd. De oorsprong van de naam Fuji is niet bekend. Er gaan diverse meningen uit over de betekenis, een grote daarvan is dat het staat voor onsterfelijkheid. Aan de grond van de berg zijn er veelal rijstakkers gelegen en rondom de vulkaan zijn er talloze grotten te vinden. Enkele hiervan zijn omgebouwd tot een Shintoschrijn, een heiligdom.

Vanuit een reeks steden in Japan is de Mount Fuji gemakkelijk te bereiken. Vanuit de stad Tokyo kan je met de bus al binnen twee uurtjes bij de berg zijn. Deze rit is erg gewild en daarom is het noodzakelijk om van tevoren te reserveren. Een bus ticket is daarom best prijzig rond de twintig euro. Maar deze busreis is pas het begin van een geweldige ervaring en het is daarom zeker waard. Een berg beklimmen doe je maar één keer en dan vooral ook de Mount Fuji. Zodra je deze berg twee keer beklimt zien mensen je aan voor gek. Het is een ervaring die men nooit zal vergeten.