Het geheim van de Pacific: Cook Islands

De Cookeilanden liggen gelegen ten oosten van Nieuw-Zeeland en is een archipel dat bestaat uit 15 eilanden. Het betreft eilanden in het zuidelijke deel van de Grote Ocean. Volgens de oude legendarische verhalen worden deze eilanden al honderdduizenden jaren bevolkt. Maar een feit is dat het eerste volk op dit eiland de Polynesiërs zijn die in de zesde eeuw vanuit het nabijgelegen Tahiti zijn komen overvaren. Momenteel heeft het eiland Rarotonga de grootste populatie van 15.000 mensen. Dit eiland bestaat ook uit een luchthaven, want Toerisme is de belangrijkste industrie van het land.

Een feit is dat het eerste volk op dit eiland de Polynesiërs zijn die in de zesde eeuw vanuit het nabijgelegen Tahiti zijn komen overvaren.

Het geheim van de pacific… de Cookeilanden, want ja. De prachtige ongerepte natuur met bergen, regenwouden, lagunes en watervallen zijn adembenemend voor elke toerist. De eilanden bestaan uit witte stranden met helder water dat het een perfecte plek maakt voor watersporten. De momenteel nog kleurrijke koraalriffen en vissoorten zijn een unieke ervaring om mee te maken. Wie weet hoelang dit natuurgebied nog blijft zoals het is, het is daarom zeker een van de gebieden die bovenaan het lijstje staat om te bezoeken.

Een eiland om heerlijk te vertoeven op wel 16.000 kilometer afstand van Nederland. Voor de mensen die even willen uitsnappen uit de drukke, westerse en digitale wereld is het de plek om tot ontspanning te komen. Een echt tropisch eiland met een paradijselijk gevoel, daar hoort natuurlijk ook een warm temperatuurtje bij van de gemiddeld 25 tot 30 graden dat aanwezig is. De zon schijnt het hele jaar volop met deze temperaturen en daarom uiterst geschikt om het eiland per fiets te ontdekken. Om het echte gevoel van eiland te ervaren en een duik te nemen op plekken waar men maar wilt. Langs de wegen zijn markten te vinden met heerlijk fruiten al bananen, papaja’s en passievruchten. En als je houdt van lange tochten te fietsen is het daarnaast ook een plek om te hiken op het grootste eiland. Een tropisch regenwoud dat veel watervallen en uitzichten bevat.

Cooks3
Cooks5