Kees van der Naad

Bouwjaar 1970, lat, wonend in Haarlem en werkzaam als productmanager bij een telecommunicatie bedrijf.

Quote:
“Vijf jaar geleden verlangde ik naar een iets uitdagender vrijetijdsbesteding dan het meedoen aan survivalcompetities (georganiseerd door vrienden). Ik besloot me dan ook in te schrijven voor een klimcursus bij de NKBV. Dat was een leuke ervaring. Na een vervolg klimcursus en een toerski cursus te hebben gevolgd en verscheidene beklimmingen in Italië en Zwitserland te hebben gedaan, doe ik nu vooral zelfstandige beklimmingen.”

Favoriete uitdrukkingen
Paardenjetser, mooi man, warm, gozer en boeien.


 

Mirelle van Dijk
“Wat niet kan, kan toch!!”

Onze vriendin en klimmaat Mirelle is na een zoektocht van vier dagen dood teruggevonden op de flanken van de Huascarán in Peru. Hij was samen met ons bezig met de beklimming van deze berg toen op 24 mei tijdens een acclimatisatietocht een val in rotsachtig terrein hem fataal geworden is.
Wij van Climb for Life raken een vriend, een levensgenieter en een maatje kwijt. Wij wensen een ieder die van Jerre heeft mogen genieten veel sterkte toe met dit verlies.

Jerre, we zullen je humor om te lachen verschrikkelijk missen.


 

Motto
“Waarom omdraaien als het nog steeds omhoog gaat?”

Sjaak Douwers

Bouwjaar 1959, werkzaam in de civiele techniek, samenwonend in Nijmegen.

Tom is voorzitter en peningmeester van de stichting Climb For Life.

“Bergsport is voor mij eigenlijk een uit de hand gelopen wandel hobby. De meeste vakanties ben ik in de bergen te vinden om te wandelen of te skiën. Op een zeker moment raak je verslaafd aan bergen, sneeuw, ijs, vreselijk afzien en vooral de rust en het uitzicht boven de 3000m.”

“Na het volgen van de nodige cursussen via de NKBV gaat de voorkeur uit naar zware zelfstandige gletsjertochten en beklimmingen in gemixt terrein en als het even kan in Verweggistan.”

Hobby’s
ATB’en, hardlopen, zwemmen, skiën, lezen, lekker eten en drinken, muziek, verre reizen maken, thuis klussen als alle andere hobbies niet mogelijk zijn enz… En zoveel mogelijk met de CFL club de bergen ingaan. Als het even kan voor mijn vijftigste op een 8.000-der staan.

 

Hobby’s
Alles kan een hobby van mij worden. Ik vind het leuk om actief bezig te zijn, het liefst met vrienden, fietsen, squashen, lopen, maar met een freesbee of een tennisbal ben ik ook al tevreden. Verder hou ik van koken en Italiaanse muziek. Een goeie film kan ook indruk op me maken, zoals ook een boek. Een biertje in goed gezelschap vind ik ook niet vies.
“Ik ben opgegroeid in Noord-Italie, Bergamo, aan de voet van de Alpen. Huttentochten en wandelen naar leuke plekjes tussen hoge toppen is iets wat ik al van kinds af aan heb gedaan. Ik moest echter naar het vlakke Nederland verhuizen om via een vriend uitgenodigd te worden om een klimcursus van de NKBV te volgen. Toen pas heb ik de wereld van sneeuw en ijs op grote hoogte leren kennen… en ik was meteen verkocht!”
Favoriete uitdrukkingen
Vloeken in het Italiaans, ja hallooo!?, unit.

Max Woutstra

Gebouwd in 1966, getrouwd met Jose en vader van Iris (8) en Stefan (5). Ik woon in Huizen, ben art director bij CSO Marketing Communicatie (reclamebureau), waar ik ook mede-eigenaar van ben.

Ervaring
Ik ben aan de voet van de Alpen opgegroeid, verder elk jaar een pittige tocht/beklimming en minstens een weekend de bergen in de buurt van Bergamo.
Levensmotto
“Nu”

 

 

Peter Kalee

Geboren in 1966, wonend in Zeist, getrouwd met Suzanne, twee dochters, Noah(5) en Amber(3). Volgde in Portsmouth aan de engelse zuidkust de opleiding tot huisarts. Woonde hier vier jaar lang met veel plezier. Wat weinig mensen weten is dat Engeland een werkelijk prachtige afwisselende natuur heeft en dat er een echte buiten(sport)mentaliteit heerst. In de weekeinden trekt echt iedereen erop uit. Heel anders dan op “het vasteland” hier. Hij heeft vooral in Schotland en Ierland zijn voorliefde van het kamperen op afgelegen plekken in wilde landschappen verder zien groeien. Kan zodoende in de bergen ook intens genieten als hij ondanks de vaak ijzige kou vanuit een hooggelegen kamp samen met zijn vrienden een mooie zonsondergang ziet. Sinds juli 2001 is hij in Nederland als huisarts werkzaam.

Ervaring
Sinds ongeveer 1980 vrijwel jaarlijks in de Alpen (vooral Zwitserland) om te wandelen, later gevolgd door huttentochten en kleinere “toppen”. In 1991 een half jaar door onder andere Pakistan, India, Nepal, Bangladesh, Thailand, Maleisie en Indonesie gereisd. 6 maal trekking in Nepal waaronder tweemaal naar Everest Basecamp. In 1999 C-I cursus mixed in Chamonix. Diverse beklimmingen in Schotland en Wales. Aconcagua solo in feb 2001. In juni 2002 de succesvolle “Dutch Climb for Life” Denali expedition. In 2003 was er de expeditie naar de Elbrus via de zelden beklommen oost-noord-oost route.
Hobby’s
Uit bovenstaande blijkt uiteraard alles wat met bergen en reizen te maken heeft, verder met name zeilen op het zilte nat, (winter!)kamperen en fotografie. Op dit moment volop bezig met het (eindeloos) klussen in het nieuwe (lees oud) huis. Als excuus om voor de toekomstige expeditie in vorm te komen is hij samen met Norbert en Peter aan het trainen om de Rotterdam Marathon op 4 april te volbrengen. Skeeleren en schaatsen op (natuur)ijs.
Motto
Waar een wil is is een weg.

 

Henk van Duinen

Ik ben Henk van Duinen, geboren in 1970 in New-Delhi (India). Ik ben arts en medisch-bioloog en werk momenteel in het UMC Sint Radboud waar ik opgeleid wordt tot internist. Reizen zat al voor mijn geboorte in mijn bloed. Mijn ouders reisden veel voor hun werk op ambassades.

Ervaring
Vanaf mijn zestiende reis ik met vrienden. In 1997 vatten 4 vrienden het boude plan op om de trein in Moskou te nemen naar het Caucasus gebergte om de Elbrus te beklimmen en dan verder te reizen via de zwarte zee naar Turkije. Waarom de beklimming gelukt is weet niemand, maar met behulp van een gids stonden vier vrienden ineens op de top van de hoogste berg van Europa. Dit was het startsein van mijn bergsportleven. Ik werd lid van Amsterdamse Studenten Alpen Club (ASAC) en de KNAV, volgde de alpencursussen en leerde in clubverband sportklimmen.
Hobby’s
wandelen, sportklimmen, alpineklimmen, ijsklimmen, duiken, werken met mensen, lezen.