De kruipruimte, een deel van het huis waar je weinig mee te maken wilt hebben. Voornamelijk doordat er mogelijk allemaal ongedierte rondloopt, er eventueel schimmel aanwezig is, doordat het er koud en nat is, of gewoon simpelweg omdat je er niks te zoeken hebt. Ieder zijn eigen reden om deze ruimte te omzeilen. Maar toch kan er een hoop voordeel uit dit ondergrondse huisdeel worden gehaald. Maar op welke manier dan?

 

Het antwoord op die vraag is eigenlijk simpel; isoleren. Oftewel, de kruipruimte isoleren. Hoe dit in zijn werking gaat is eigenlijk best simpel uit te leggen, maar best lastig om uit te voeren. Door speciaal hiervoor ontwikkelde manieren is het mogelijk om een systeem op het plafond van de kruipruimte te monteren. Op deze manier hangt hij dus tussen de kruipruimte en de begane grond van de woning. In dit systeem zitten allerlei isolerende middelen, op basis van stilstaande lucht. Dit systeem zorgt er dus voor dat de kruipruimte afgesloten is van het huis (behalve via het kruipluik uiteraard), waardoor er geen warmte meer verloren gaat via deze ruimte. Ook komt er geen koude lucht meer via de vloer omhoog en zal het eventueel aanwezige vochtprobleem ook sterk afnemen.

 

Om nog beter van de andere problemen af te komen, zoals het vocht, ongedierte of schimmel, kan de bodem ook worden afgesloten. De goedkoopste manier is door middel van zand, maar er kan ook worden gekozen voor een isolerend materiaal, zodat er nog meer voordeel uit de kruipruimte wordt gehaald. Doordat de bodem van de kruipruimte wordt afgesloten krijgen al deze bovengenoemde negativiteiten in de toekomst geen kans meer en wordt er ook gelijk mee afgerekend. Dit is dus ook ten behoeve van uw gezondheid. Meer informatie vind u hier.

 

Door de kruipruimte te isoleren gaat uw huis er op vooruit, geen aantasting door vocht of ongedierte meer, maar ook uw gezondheid, geen kou of schimmel meer.