zaterdag 23 augustus

10:00 Aankomst kinderen & ouders; ontvangst met koffie, thee en appeltaart.
11:00 Briefing van het programma & teamindeling. Vertrek ouders.
Tenten & slaapzaal inrichten.
12:00 Kennismakingsspel
13:00 Lunch
14:00 Activiteiten (roulatieschema):
Handboogschieten
Op een speciale schietbaan op een eiland worden de deelnemers ingewijd in de kunst van het handboogschieten. Concentratie en een vaste hand zijn nodig om een goede score te behalen.
Jetskiën
De Jetski lijkt misschien een vaartuig waarop het moeilijk varen is, maar dat valt reuze mee: iedereen kan het leren! We beginnen met een duidelijke uitleg waarna we op de jetski gaan zitten. Gasgeven… en je vaart! Als je tijdens het varen hulp nodig hebt wordt je meteen geholpen door een van de instructeurs op het water. En als het lekker gaat kan je proberen te gaan staan … de ultieme ervaring! Voor de veiligheid krijgt iedereen een helm en een zwemvest.
Samenwerkingsspel
Hoe kan je met je team zo snel mogelijk het gewenste doel bereiken? Twee oefeningen die je qua denkkracht en fysiekheid het uiterste kunnen vergen. Mij benieuwd wie wat wanneer en binnen welke tijd de oefeningen optimaal weet te realiseren.
17:00 Banaanvaren
Met z’n vijven op een grote gele banaan achter de speedboot… dat gaat HARD! Maar in de bochten moet je goed samenwerken, anders val je er onherroepelijk af. Ook hier dragen we een zwemvest.
18:00 Vrije tijd
Na alle inspanning kan iedereen even doen waar hij of zij zin in heeft. Sommigen zullen lekker gaan douchen of even rusten, anderen kunnen zwemmen, springen op de watertrampoline of een potje voetballen op het grasveld.
20:00 Diner
21:00 Presentatie klim-expedities
Aan de hand van dia’s en filmbeelden vertellen de bergbeklimmers van Stichting Climb for Life over hun ervaringen op de hoogste bergen van de continenten. Op luchtige wijze leggen zij uit hoe zij omgaan met tegenslagen en moeilijke omstandigheden, en wat het belang is van doorzetten, humor en samenwerking. Je hoeft de top niet te bereiken om een topprestatie te leveren…
22:00 Kampvuur

zondag 24 augustus

08:00 Ochtendduik
Om even lekker wakker te worden beginnen we de dag met een verfrissend duikje in het heerlijke water van het Eiland van Maurik.
09:00 Ontbijt
10:00 Activiteiten (roulatieschema):
Klimmen
Geďnspireerd door de verhalen van gisteravond kunnen de deelnemers nu zelf naar boven op de klimmuur. Ieder kan op zijn eigen niveau zo hoog mogelijk proberen te komen. Ze worden gezekerd en begeleid door de bergbeklimmers van Climb for Life, waarbij de veiligheid natuurlijk voorop staat.
Tokkelen
Bovenaan de klimmuur worden de deelnemers in hun klimgordel aan een katrol gebonden, waarna zij in duizelingwekkende vaart langs een diagonaal gespannen kabel over het water naar een eiland suizen.
Quadrijden
Onder begeleiding van ervaren instructeurs leren de deelnemers eerst hoe een quad werkt. Na enkele oefenrondjes op het grasveld rijden we naar de behendigheidsbaan. Deze vormt een aaneenschakeling van scherpe bochten en stukken waar met grotere snelheid kan worden gereden.
13:00 Lunch
14:00 Opruimen & vertrek